طراحی توسط تبیان
ویرایش توسط مرز پرگهر
كارآفريني زنان
در جامعه امروز، زنان نقش مهم و در حال گسترشي در زمينه كسب و كار دارند. در سالهاي اخير، سهم زنان در كسب و كارهاي خصوصي به اندازه كارهاي دولتي روند رو به رشدي را طي كرده است. با اين وجود زنان با موانع خاصي در كسب و كار مواجه مي شوند كه بتدريج بايد بر آنها غلبه كنند.
يكي بود يكي نبود/ پيرزني نشسته بود/اسب عصاري ميكرد/ خره خراطي مي كرد/ سگه قصابي ميكرد/ گربه بقالي ميكرد/ شتره نمد مالي ميكرد/ پشه بزازي ميكرد.
امروزه بر كسي پوشيده نيست كه مشكلات اقتصادي از مهمترين چالش هاي فراروي جامعه جهاني و از جمله ايران است و چنانچه حكومت ها نتوانند راه حل هايي براي برون رفت از شرايط اقتصادي كنوني بيابند، مشكلات عديده اي گريبان آن ها را خواهد گرفت. در ايران علاوه بر وجود برخي معضلات اقتصادي مشترك با جامعه بين المللي، تحريم هاي اقتصادي غرب نيز بر حساسيت اوضاع اقتصادي افزوده است و اهتمام بيشتري از مردم و مسئولان كشور را به خود جلب نموده است. اين نگاه روشن تر مي سازد كه چرا مقام معظم رهبري سال گذشته را سال جهاد اقتصادي و سال كنوني را سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني ناميدند.
باز آقا محضرت عرض ارادت ميكنيم
آسمان را روشن از شمع ولايت ميكنيم
گفته اي توليد ملي، گفته هايت روي چشم!
باز از سرمايه و از كار ايراني حمايت ميكنيم
ما پر از كار مضاعف ،همت افزون تريم
باجهاد اقتصادي، خرق عادت ميكنيم
بازهم چشمان دنيا خيره بردستان ماست
چشم دنيا را به دست خود هدايت ميكنيم
كشور ما با فروغ احمدي روشن شده
گفتمان را، گفتمان عشق و ايثار و شهادت مي كنيم
سال نو تفسير اين بيداري اسلامي است
برتمام خاك دنيا ما سرايت ميكنيم
پرچم عدل خميني دست مهدي(عج) ميدهيم
ماجهان را پر ز تكبير عدالت مي كنيم
شعر از اكبر شهبازي
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، كتاب «سرمايه اجتماعي در آموزههاي اسلامي»، به قلم محمد عليني، پژوهشگر و محقق مركز مطالعات فرهنگي ـ اجتماعي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي روانه بازار كتاب شد.
بنا بر اين گزارش، نويسنده اين كتاب به بررسي آموزههاي اسلامي در ابعاد اعتقادي، اخلاقي و فقهي و تأثير آنها بر پيدايي و تقويت سرمايه اجتماعي پرداخته و تعاليم دين اسلام را با توجه به دو بعد عيني يا ساختاري و ذهني يا شناختي سرمايه اجتماعي، در سطوح خرد و كلان، بررسي كرده و ابعاد سرمايه اجتماعي را مورد ارزيابي قرار داده است.
نويسنده كتاب «سرمايه اجتماعي در آموزههاي اسلامي»، پس از مشخص كردن آيات و روايات مرتبط به هر مؤلفه و شاخصه، با روش تحليل متن، متون انتخاب شده از قرآن، نهجالفصاحه و غررالحكم و دررالكلم مورد بررسي قرار گرفتهاند.
يادآور ميشود كتاب «سرمايه اجتماعي در آموزههاي اسلامي»، به قلم محمد عليني، در 330 صفحه و در قطع شوميز، با قيمت 65 هزار ريال به همت مؤسسه بوستان كتاب منتشر شده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه شانديز اظهار كرد: بزرگان ديني ما عليالخصوص امام علي(ع) اگر از منظر الگوي ناظر به توليد ديده شوند، از كارآمدترين افراد در زمينه توليد ملي بودهاند؛ چنان كه حضرت علي(ع) با كندن چاه و كاشتن نخل در واقع به رونق اقتصادي منطقه خود پرداخته بوده است.
نشست بخش دانشگاهي بيستمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم با عنوان «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني در نگاه امام(ره) و رهبري» با سخنراني اميرحسين مظاهري، عضو هيئت علمي دانشگاه شانديز برگزار شد.
بر اساس اين گزارش، مظاهري ضمن اشاره به سوابق و فعاليتهاي خود در زمينه كارآفريني، اظهار كرد: اولين بار در سال 1376 احمد پور دارياني، عضو هيئت علمي دانشگاه پلي تكنيك و پدر كارآفريني ايران، از اصول و ضرورت توجه به كارآفريني سخن گفت، اما نكته جالب اين است كه حضرت امام خميني(ره) پيش از او به طرح مباحثي در اين خصوص پرداخته بود.
وي با اشاره به ديدگاه امام خميني(ره) به مسئله كارآفريني، خاطرنشان كرد: حضرت امام(ره) بيشتر بر اقتدار ملي و اثر توليد ملي براي ايستادگي در مقابل استكبار تأكيد كردهاند و نگاه ايشان، بيشتر ناظر به كشاورزي و توسعه فعاليتهاي كشاورزي است و در عين حال به بخش صنعت نيز توجه ويژهاي داشتهاند.
شركت تارا مشاور در سال 1368 تاسيس و فعاليت خود را در زمينه فروش PC كامپيوترهاي شخصي و قطعات كامپيوتري آغاز نمود. از سال 1372 مونتاژ كامپيوترهاي شخصي، توليد كي برد و مادربرد بصورت CKD در تارا آغاز شد و بدين ترتيب اولين اقدامات توليدي دراين مجموعه شكل گرفت. پس از سه سال تحقيق در مورد توليد و بازتوليد كارتريج چاپگر در كشورهاي پيشرفته صنعتي نهايتاً در اواخر سال 1379 ، جديدترين ماشين هاي توليد و بازتوليد اتوماتيك كارتريجهاي جوهرافشان و ليزري در تارا نصب و راه اندازي و اولين محصولات آن در اواسط سال 1380 وارد بازار گرديد.
با توجه به نامگذاري سال 1391 از سوي مقام معظم رهبري با عنوان « توليد ملي,حمايت از كار و سرمايه ي ايراني »، 40 حديث نوراني از ائمه معصومين عليهم السلام با محوريت كار، عمل و تلاش در پي ميآيد:
1 ـ رسول الله (ص) : الايمان في عَشرةٍ: المعرفة والطاعة واعلم والعمل والورع والاجتهاد والصّبر واليقين والرضا والتسليم، فايّها فقد صاحبه بطل نظامه.
(بحارالانوار ج 28، ص 175)
پيامبر اكرم (ص): ايمان در ده چيز اسـت: شناخت، فرمانبري از خدا، علم، عمل، پاكدامني، سختكوشي، شكيبايي، يقين، خشنودي و تسليم در برابر خدا. هر يك از اين ده ركن كم شود، رشته ايمان از هم پاشيده ميشود.
2 ـ عنهم عليهم السلام: جدّوا واجتهدوا، وإن لم تعلموا فلا تعصوا، فإنّ من يبني ولا يهدم يرتفع بناؤه وإن كان يسيراً، وأنّ من يبني ويهدم يوشك أن لا يرتفع بناؤه.
(بحارالانوار ج 8، ص 286)
امامان معصوم (ع): تلاش و كوشش كنيد و اگر عمل نميكنيد، گناه هم نكنيد؛ زيرا كسي كه بنايي ميسازد و ويرانش نميكند، ساختمانش برافراشته ميشود، هر چند كوچك باشد. امّا كسي كه مي سازد و سپس ويران ميكند، بنايش برافراشته نميشود.
3 ـ الإمام علي (ع): العمل العمل، ثم النهاية النهاية، والاستقامة الاستقامة، ثم الصبر الصبر، والورع، إن لكم نهاية فانتهوا الي نهايتكم.
(نهجالبلاغه: خطبه 176)
امام علي (ع): كار كنيد و آن را به پايانش رسانيد و در آن پايداري كنيد؛ آن گاه شكيبايي ورزيد و پارسا باشيد. همانا شما را پاياني است؛ پس، خود را به آن پايان (بهشت) رسانيد.
4 ـ الإمام علي (ع): مَن أبطا به عمله، لم يسرع به نسبه (حسبه).
(نهجالبلاغه: حكمت 23)
امام علي (ع): هركس كارش او را كُند برد، نسبش (حسبش) او را شتابان نبرد.
5 ـ الإمام علي (ع): المداومة المداومة! فإنالله لم يجعل لعمل المومنين غاية الا الموت.
(مستدرك الوسائل: 177/130/1)
امام علي (ع): در كار پيگير باشيد، زيرا خداوند براي كار مؤمنان پاياني جز مرگ قرار نداده است.
6 ـ الإمام علي (ع): قليل تدوم عليه، أرجي من كثير مملولٍ منه.
(نهجالبلاغه: حكمت 278)
امام علي (ع): كار (خير) اندك، كه بر آن مداومت ورزي، از كار بسيار كه از آن خسته شوي، اميدوار كنندهتر است.
7 ـ الإمام الباقر (ع): ما من شيء أحب إلي الله من عمل يداوم عليه، و إن قلّ.
(الكافي: 3/82/2)