طراحی توسط تبیان
ویرایش توسط مرز پرگهر
عضو هيئت علمي دانشگاه شانديز اظهار كرد: بزرگان ديني ما عليالخصوص امام علي(ع) اگر از منظر الگوي ناظر به توليد ديده شوند، از كارآمدترين افراد در زمينه توليد ملي بودهاند؛ چنان كه حضرت علي(ع) با كندن چاه و كاشتن نخل در واقع به رونق اقتصادي منطقه خود پرداخته بوده است.
نشست بخش دانشگاهي بيستمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم با عنوان «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني در نگاه امام(ره) و رهبري» با سخنراني اميرحسين مظاهري، عضو هيئت علمي دانشگاه شانديز برگزار شد.
بر اساس اين گزارش، مظاهري ضمن اشاره به سوابق و فعاليتهاي خود در زمينه كارآفريني، اظهار كرد: اولين بار در سال 1376 احمد پور دارياني، عضو هيئت علمي دانشگاه پلي تكنيك و پدر كارآفريني ايران، از اصول و ضرورت توجه به كارآفريني سخن گفت، اما نكته جالب اين است كه حضرت امام خميني(ره) پيش از او به طرح مباحثي در اين خصوص پرداخته بود.
وي با اشاره به ديدگاه امام خميني(ره) به مسئله كارآفريني، خاطرنشان كرد: حضرت امام(ره) بيشتر بر اقتدار ملي و اثر توليد ملي براي ايستادگي در مقابل استكبار تأكيد كردهاند و نگاه ايشان، بيشتر ناظر به كشاورزي و توسعه فعاليتهاي كشاورزي است و در عين حال به بخش صنعت نيز توجه ويژهاي داشتهاند.
شركت تارا مشاور در سال 1368 تاسيس و فعاليت خود را در زمينه فروش PC كامپيوترهاي شخصي و قطعات كامپيوتري آغاز نمود. از سال 1372 مونتاژ كامپيوترهاي شخصي، توليد كي برد و مادربرد بصورت CKD در تارا آغاز شد و بدين ترتيب اولين اقدامات توليدي دراين مجموعه شكل گرفت. پس از سه سال تحقيق در مورد توليد و بازتوليد كارتريج چاپگر در كشورهاي پيشرفته صنعتي نهايتاً در اواخر سال 1379 ، جديدترين ماشين هاي توليد و بازتوليد اتوماتيك كارتريجهاي جوهرافشان و ليزري در تارا نصب و راه اندازي و اولين محصولات آن در اواسط سال 1380 وارد بازار گرديد.
با توجه به نامگذاري سال 1391 از سوي مقام معظم رهبري با عنوان « توليد ملي,حمايت از كار و سرمايه ي ايراني »، 40 حديث نوراني از ائمه معصومين عليهم السلام با محوريت كار، عمل و تلاش در پي ميآيد:
1 ـ رسول الله (ص) : الايمان في عَشرةٍ: المعرفة والطاعة واعلم والعمل والورع والاجتهاد والصّبر واليقين والرضا والتسليم، فايّها فقد صاحبه بطل نظامه.
(بحارالانوار ج 28، ص 175)
پيامبر اكرم (ص): ايمان در ده چيز اسـت: شناخت، فرمانبري از خدا، علم، عمل، پاكدامني، سختكوشي، شكيبايي، يقين، خشنودي و تسليم در برابر خدا. هر يك از اين ده ركن كم شود، رشته ايمان از هم پاشيده ميشود.
2 ـ عنهم عليهم السلام: جدّوا واجتهدوا، وإن لم تعلموا فلا تعصوا، فإنّ من يبني ولا يهدم يرتفع بناؤه وإن كان يسيراً، وأنّ من يبني ويهدم يوشك أن لا يرتفع بناؤه.
(بحارالانوار ج 8، ص 286)
امامان معصوم (ع): تلاش و كوشش كنيد و اگر عمل نميكنيد، گناه هم نكنيد؛ زيرا كسي كه بنايي ميسازد و ويرانش نميكند، ساختمانش برافراشته ميشود، هر چند كوچك باشد. امّا كسي كه مي سازد و سپس ويران ميكند، بنايش برافراشته نميشود.
3 ـ الإمام علي (ع): العمل العمل، ثم النهاية النهاية، والاستقامة الاستقامة، ثم الصبر الصبر، والورع، إن لكم نهاية فانتهوا الي نهايتكم.
(نهجالبلاغه: خطبه 176)
امام علي (ع): كار كنيد و آن را به پايانش رسانيد و در آن پايداري كنيد؛ آن گاه شكيبايي ورزيد و پارسا باشيد. همانا شما را پاياني است؛ پس، خود را به آن پايان (بهشت) رسانيد.
4 ـ الإمام علي (ع): مَن أبطا به عمله، لم يسرع به نسبه (حسبه).
(نهجالبلاغه: حكمت 23)
امام علي (ع): هركس كارش او را كُند برد، نسبش (حسبش) او را شتابان نبرد.
5 ـ الإمام علي (ع): المداومة المداومة! فإنالله لم يجعل لعمل المومنين غاية الا الموت.
(مستدرك الوسائل: 177/130/1)
امام علي (ع): در كار پيگير باشيد، زيرا خداوند براي كار مؤمنان پاياني جز مرگ قرار نداده است.
6 ـ الإمام علي (ع): قليل تدوم عليه، أرجي من كثير مملولٍ منه.
(نهجالبلاغه: حكمت 278)
امام علي (ع): كار (خير) اندك، كه بر آن مداومت ورزي، از كار بسيار كه از آن خسته شوي، اميدوار كنندهتر است.
7 ـ الإمام الباقر (ع): ما من شيء أحب إلي الله من عمل يداوم عليه، و إن قلّ.
(الكافي: 3/82/2)